2017-es KönyvtárMozi hírek
7 hónap – 37 film – 100 vetítés. Ez volt tavaly augusztus közepén a 100. Heves megyei KönyvtárMozi vetítés hírének első sora. 
Idén augusztusban szintén számot adunk az év eddigi vetítéseiről, bár a bűvös 100-as számot már júliusban túlléptük. A vetítések mostani, augusztusi állása: 7 hónap – 66 film - 120 vetítés 
 

Ahhoz, hogy a 2017. évi 100. vetítést ilyen hamar elértük, nagyban hozzájárult a KönyvtárMozi Plusz program, melyhez kollégáink több beavató foglalkozást dolgoztak ki és ajánlottak a településeknek (ebből négyet választhattak a helyi KSZR könyvtárosok). A beavató foglalkozásokkal elsősorban olyan ötleteket mutatunk meg a KönyvtárMozis kollégáknak, amelyek segítségével ők is bátrabban tudnak a filmes listához nyúlni, és az általunk tartott foglalkozásokon keresztül megtapasztalhatják, hogy minden filmhez érdemes kísérő programokat szervezni. 

 
Az Informatikai és Könyvtári Szövetség megbízásából a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár készített két módszertani kiadványt a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával együtt: a Cigánymesék animációs sorozathoz egy színezőket és fejtörőket tartalmazó kiadványt, valamint egy másik, ötleteket, kreatív játékos feladatokat tartalmazó füzetet, melyek azt a célt szolgálják, hogy motivációt adjanak a helyi kollégáknak, és segítsenek megérteni, feldolgozni a mozis vetítésen résztvevők számára a filmben látottakat, hallottakat. Ez a két kiadvány minden Heves megyei település megkapta, ahol KönyvtárMozi Plusz vetítések folynak. 
 
S hogy visszatérjünk egy kicsit a vetítette filmekhez:
A 2017-es évben a 100. Heves megyei vetítés Gertler Viktor: Állami áruház című filmje volt 2017. július 10-én a Gyöngyöspatai Könyvtár, Információs és Közösségi Helyen.
 
A KönyvtárMoziban továbbra is a választható filmek műfajai között szerepelnek az animációs filmek, a játékfilmek, a színházi közvetítések, a dokumentumfilmek, az ismeretterjesztő filmek, portréfilmek, tévéfilmek és a sorozatok is.
 
2017-ben az eddigi legkedveltebb film a megyében: az Ízőrzők sorozat. (Ehhez a témához kapcsolódott az idén meghirdetett Könyvet a kézbe! közösségépítő játékunk januári témája is.)
 
Lássuk, eddig mely filmek kerültek vetítésre a HEVESTÉKA könyvtárakban 2017-ben: 
Magyar népmesék I.
 

Bródy naptár

BRÓDY Hírlevél

Mindig naprakészen a Bródy Sándor Könyvtár legfrissebb híreiből!

Tartalomátvétel

Fenntartónk

Eger város

Kapcsolat

Cím: 3300 Eger Kossuth L. utca 16.
E-mail: info@brody.iif.hu
Telefon: 36/516-595

Központi könyvtár nyitvatartás
hétfő: 13-18
kedd-péntek: 10-18
szombat: 10-16

További részlegeink nyitvatartása

Szakmai elismeréseink

 
 

 

 
 
 

 

Könyvtárközi kölcsönzés, online hosszabbítás

EBSCO eBooks

 

E'mese vár

Blogok

A Zenei Gyűjtemény blogja