JÚNIUSI PROGRAMCSEMEGE A HEVESTÉKÁBAN
2017 első félévének utolsó programcsemegéje következik, hiszen július 01-től átléptünk a második félévbe. Ez azt jelenti, hogy januártól mind a 91 HEVESTÉKA KSZR könyvtárban minimum két programnak kellett megvalósulnia. Ezt a számot növeli a településen egyénileg szervezett (a megyei könyvtártól független) programok száma, illetve az év elején meghirdetett Könyvet a kézbe! közösségépítő játékunkhoz szervezett programok száma. 
De most nézzük, melyik az a három program, melyet júniusban a legtöbben kértek a megyei könyvtártól a HEVESTÉKA települések közül:
 
 
1. hely: KönyvtárMozi 
A Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár HEVESTÉKA Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszerének egyik szolgáltatása. A KönyvtárMoziban a kistelepülésen élők a magyar filmkultúra alapvető értékeivel találkozhatnak.
A közösségi szolgáltatás célja, hogy a könyvtárak kisközösségei is részesüljenek a mozi élményében.
A belépés ingyenes, de feltétele a helyi könyvtári tagság.
A júniusi vetítések legnépszerűbb filmje: A Négyszögletű Kerek Erdő – Vacskamati virágja 
A KönyvtárMozi honlapja ITT érhető el.
 
 
2. hely: Mesély
Meseterápiás foglalkozások gyerekeknek, felnőtteknek
Mesély program = esély mesékkel a belső harmónia felé. (A név szójáték, a mesélj - esély szavakból.) Egy különleges lehetőség és belső iránytű harmonikusan kapcsolódni  egymáshoz és a világhoz, a Dr. Boldizsár Ildikó által kidolgozott metamorphoses meseterápia segítségével.
Mi mindenben segíthetnek a mesék? Személyiség és képességfejlesztésben, lélekfrissítésben, az önbizalom erősítésében és növelésében, belső görcseink oldásában.
A Mesély kérhető gyermekek (óvodások, kisiskolások), kamaszok, aktív korú felnőttek és idősek számára egyaránt, de speciális csoportoknak is.
A program elsősorban kis csoportokkal tud dolgozni. Az ideális létszám 10-15 fő, de akár ennél kevesebb személy. Alkalmanként nagyobb létszám is lehetséges.
Programgazda: a Metamorphoses Meseterápiás Egyesület alelnöke, Luzsi Margó.
 
 
3. hely: Galagonya Bábszínház
Bábszínházi előadások a legkisebbeknek
A Galagonya Bábszínház egy utazó bábszínház, akik nép-, tündér- és állatmeséket játszanak. Hagyományos paravános technikával dolgoznak, közönségük elsősorban óvodás és kisiskolás gyermekek. A bábelőadásaikban szereplő csodálatos bábokat és díszleteket maguk tervezik és készítik el. Sok mesét dolgoztak már fel, ám van közöttük olyan is, mely sajátjuk.
 
 
 
További sikeres programokat kívánunk mindenkinek, s játsszunk együtt egész évben a Könyvet a kézbe! közösségépítő játékban is! 
 
 
A júliusi téma: Utazzunk messzi tájakra
A hozzá ajánlott könyv pedig: Világörökségek Magyarországon
 
 
 
 

Bródy naptár

BRÓDY Hírlevél

Mindig naprakészen a Bródy Sándor Könyvtár legfrissebb híreiből!

Fenntartónk

Eger város

Kapcsolat

Cím: 3300 Eger Kossuth L. utca 16.
E-mail: info@brody.iif.hu
Telefon: 36/516-595

Központi könyvtár nyitvatartás
hétfő: 13-18
kedd-péntek: 10-18
szombat: 10-16

További részlegeink nyitvatartása

Szakmai elismeréseink

 
 

 

 
 
 

 

Könyvtárközi kölcsönzés, online hosszabbítás

EBSCO eBooks

 

E'mese vár

Blogok

A Zenei Gyűjtemény blogja