Könyvet a kézbe! avagy a romantika és a szerelem hónapja

A Könyvet a kézbe! közösségépítő játék harmadik, azaz márciusi témáját a romantika és a szerelem szőtte át. A hónap témája a Bújjunk össze! téma volt, melyhez Juliette Fay: Karjaidban c. könyvét ajánlottuk a HEVESTÉKA Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer települései számára. 

Mint az előző hónapok témáihoz, a márciusi témához is nagyon változatos programokat szerveztek a HEVESTÉKA könyvtáros kollégák: volt vakrandi könyvekkel, barátságládika, KönyvtárMozi vetítés, beszélgetések és előadások a témáról stb. 

A településekről beérkező fotók és feljegyzések is bizonyítják, hogy a szerelmes regények a legtöbb könyvtárban még mindig nagy sikereket aratnak. 

Természetesen a márciusban szervezett programok közül most is csak néhányat sorolunk fel, a teljesség igénye nélkül.


Felsőtárkány: (Vak)randevú és Barátságládika a könyvtárban 
A felsőtárkányi könyvtárban 2017. március 23. és 30. között (csütörtöktől csütörtökig) könyvtári (Vak)randevúra hívtuk felnőtt olvasóinkat, akik előre becsomagolt könyvekből válogattak, kölcsönöztek – köztük a hónap könyvét is hazavihették. Így többen is megtalálták párjukat a könyvek között. A kisebbeknek Barátságládikát helyeztünk ki az olvasóteremben, melybe Szív-küldi üzeneteket dobtak be egymásnak, előre gyártott képeslapokon. Az üzeneteket természetesen másnap el is juttattuk a címzetteknek. 
Nagyné Farkas Anita, Felsőtárkány


Nagytálya: Bújjunk össze – filmvetítés, beszélgetés 
A márciusi KönyvtárMozi vetítés Nagytályán szintén kapcsolódott a Könyvet a kézbe! programsorozathoz, hiszen a márciusi téma: Bújjunk össze. Ennek jegyében a Meseautó c. film 1934-es és 2000-es változatába is bepillantást nyertünk. A kedves olvasókkal megbeszéltük az alaptörténetet, összehasonlítottuk a hasonlóságokat és különbségeket.
A film kapcsán beszéltünk a szerelemről, párkapcsolatokról, házasságról. Mennyiben más a mai fiatalok helyzete? Mi vezet a rengeteg váláshoz? Régebben nagyobb volt a szerelem vagy toleránsabbak voltak egymással szemben a párok? Fontos kérdések ezek.
Emellett az olvasók válogathattak a jobbnál jobb romantikus regények között is.
Lükő Katalin, Nagytálya


Sirok: Iskolások eszmecseréje
Március hónapban két összejövetelt rendeztünk a Könyvet a kézbe! programsorozat keretében. A Bújjunk össze témája a barátság, szerelem volt. Mindezt a kamaszok érzelemvilágához igazítottuk. 
Március 16-án a nyolcadikosok folytattak eszmecserét a témáról, majd pedig a hónap végén, március 30-án a hetedikesek mondták el véleményüket. 
Kiderült, hogy általában a lányokat sokkal mélyebben érinti meg a szerelem, mint a fiúkat.
A diákok olvasmányaik közül előszeretettel említették Leiner Laura: A Szent Johanna gimi c. könyvsorozatát. 
Rajnavölgyi Vilmos, Sirok


Nagyréde: Romantikus könyvek sikerei 
A nagyrédei tapasztalat azt mutatja, hogy a romantikus könyvek még mindig igen népszerűen az olvasóink körében.
A legolvasottabb könyvek között szerepel Juliette Fay: Karjaidban; Mary Nichols: Két világ; Jane Green: Álomnyaraló; Patricia Highsmith: Carol; Jane Austen: Emma és Brontë: Jane Eyre c. könyve is. 
Demény Imréné, Nagyréde


Váraszó: Szerelem a vásznon
A váraszói könyvtárban március 25-én is összejöttünk egy KönyvtárMozi vetítésre. Ez alkalommal a Szerelem c. filmet vetítettem le a közönségnek, mely kapcsolódott a Könyvet a kézbe! közösségépítő játék márciusi, Bújjunk össze! témához. A film után beszélgettünk, nosztalgiáztunk, s vicces esetek is terítékre kerültek. Jó hangulatban telt az este. 
Panyi Antalné, Váraszó

Nagyút: 
A Könyvet a kézbe! olvasásnépszerűsítő programsorozat keretein belül megrendezésre kerülő Bújjunk össze! program alkalmával kis csapatunk egy nagyon jót beszélgetett a romantikáról, szerelemről, párkapcsolatról. Egy nagyon jó hangulatú beszélgetős egy órát töltöttünk együtt.
Szőke Nikoletta, Nagyút

   

Áprilisi témája: Ki a szabadba!
Április hónap könyve: Christina Freiberg: 500 kerti ötlet

Játsszunk együtt egész évben!

 


Bródy naptár

BRÓDY Hírlevél

Mindig naprakészen a Bródy Sándor Könyvtár legfrissebb híreiből!

Tartalomátvétel

Fenntartónk

Eger város

Kapcsolat

Cím: 3300 Eger Kossuth L. utca 16.
E-mail: info@brody.iif.hu
Telefon: 36/516-595

Központi könyvtár nyitvatartás
hétfő: 13-18
kedd-péntek: 10-18
szombat: 10-16

További részlegeink nyitvatartása

Szakmai elismeréseink

 
 

 

 
 
 

 

Könyvtárközi kölcsönzés, online hosszabbítás

EBSCO eBooks

 

E'mese vár

Blogok

A Zenei Gyűjtemény blogja