Under 18! Jeff Kinney: Diary of a Wimpy Kid

18diary„Egy napon híres leszek, de egyelőre itt dekkolok a felső tagozatban egy csapat idióta társaságában.”
Jeff Kinney „ropi könyveinek” (10 van belőlük) első darabja a Diary of a Wimpy Kid. Megtudhatjuk ki is valójában Greg, hol él, kik a szülei, kik a barátai, azaz ki a barátja. Megismerjük a bátyját, a rock zenésznek készülő Rodrick-et, és kezdeti képet kapunk erről a kissé egyoldalú testvéri viszonyról is.
Greg kiskamasz, ráadásul középső, azaz se nem nagy és se nem kicsi, tele az általa hatalmasnak ítélt problémákkal és tele azokkal a vágyakkal, örömökkel és gondolatokkal, amelyek ezzel a korosztállyal kapcsolatosak.
A Diary of a Wimpy Kid az iskolai beilleszkedésről szól és noha alapvetően egy amerikai általános iskola életébe enged bepillantani, a gyerekek érzései, problémái a világon mindenhol hasonlóak.
A könyvben nincsenek abszolút jók és abszolút rosszak, nincsenek griffendélesek és mardekárosok mint a Harry Potter történetekben. Kinney világában az történik, ami minden gyerekkel előfordul. Greg hazudik, csal, rossz jegyet kap, irigy, a kistesót nyűgnek érzi, és utálja, ha karácsonyra pulóvert kap. Ráadásul a néha önző, néha nagyon hülye Greg olvasói úgy érezhetik, ők ennél okosabbak, empatikusabbak lennének. A könyv tulajdonképpen Greg élete napokra bontva, kiegészítve vicces és frappáns rajzokkal. Greg szándéka szerint nem is naplót ír, hanem emlékiratot, ami jól jön majd akkor, ha gazdag és híres lesz és a riporterek gyűrűjében kell válaszolgatnia a mindenféle kérdésekre.
Az önálló olvasást nagyméretű betűk, balra zárt, szellősen szedett sorok is segítik. A szöveg egyszerű és tele van a korosztályra jellemző szófordulatokkal és divatos kifejezésekkel, ezért nemcsak szórakoztató, hanem nyelvtanulási célra is kiváló.


 


Bródy naptár

BRÓDY Hírlevél

Mindig naprakészen a Bródy Sándor Könyvtár legfrissebb híreiből!

Fenntartónk

Eger város

Kapcsolat

Cím: 3300 Eger Kossuth L. utca 16.
E-mail: info@brody.iif.hu
Telefon: 36/516-595

Központi könyvtár nyitvatartás
hétfő: 13-18
kedd-péntek: 10-18
szombat: 10-16

További részlegeink nyitvatartása

Szakmai elismeréseink

 
 

 

 
 
 

 

Könyvtárközi kölcsönzés, online hosszabbítás

EBSCO eBooks

 

E'mese vár

Blogok

A Zenei Gyűjtemény blogja