Betűbuli után...
Az Irodalmi Honfoglaló Heves megyében címû, egy éven át tartó sorozatunk lassan a végéhez közeledik. A Hevesi "betûfaló" Rejtvényfüzet 14+ feladatait egyénileg megoldó játékosok és a Hevesi TOP5 rajzpályázat résztvevõi, valamint a Hevesi "betûfaló" Rejtvényfüzet 14+ csapatversenyzõi számára BETÛBULI-t rendeztünk 2010. november 12-én, pénteken 16-22 óra között, melynek helyszíne a Megyeháza Díszterme volt.
A nyertes csapatok listája és a rendezvények képei megtekinthetõk itt.
 
 
A délután eseményeibõl:
 
 „Hol van az a régi zászló?”
Zalár József életét, munkásságát mutatta be Lisztóczky László, irodalomtörténész Okos Viola, Okos Tibor és Ungvári P. Tamás elõadómûvészek közremûködésével.
 
A Hevesi TOP5 könyvillusztrációs pályázat és a Hevesi „betûfaló” Irodalmi rejtvényfüzet mindenkinek címû egyéni játék eredményhirdetése, díjátadás
 
BETÛBULI - látványos, érdekes, kreatív megoldásokat igénylõ vetélkedõ, amelyen a „Hevesi Betûfaló” címû rejtvényfüzetet jól megoldó csapatok mérték össze tudásukat. Az irodalmi játék Apor Elemér: Feje fölött a pallos árnyéka, Bródy Sándor: Az egri diákok, Gárdonyi Géza: Ida regénye, Remenyik Zsigmond: Különös utazás, Zalár József: Hol van az a régi zászló? címû mûvekre, ill. e mûvek szerzõinek életrajzára, munkásságára épült. A versengésben 10 Heves megyei középiskolás csapat vett részt Gyöngyösrõl, Hatvanból és Egerbõl. A rendezvény után a csapatokat vendégül láttuk a Megyeháza éttermében.
 
A vetélkedõ eredménye:
1. "Tollforgatók" - Gárdonyi Géza Ciszteci Gimnázium, Eger
2." Alagút" - Pásztorvölgyi Általános Iskola és Gimnázium, Eger
3. "Holt Költõk Társasága" - Berze Nagy János Gimnázium, Gyöngyös
 
 

Bródy naptár

BRÓDY Hírlevél

Mindig naprakészen a Bródy Sándor Könyvtár legfrissebb híreiből!

Fenntartónk

Eger város

Kapcsolat

Cím: 3300 Eger Kossuth L. utca 16.
E-mail: info@brody.iif.hu
Telefon: 36/516-595

Központi könyvtár nyitvatartás
hétfő: 13-18
kedd-péntek: 10-18
szombat: 10-16

További részlegeink nyitvatartása

Szakmai elismeréseink

 
 

 

 
 
 

 

Könyvtárközi kölcsönzés, online hosszabbítás

EBSCO eBooks

 

E'mese vár

Blogok

A Zenei Gyűjtemény blogja