Digitális Esélyegyenlőség Terem

Szolgáltatásaink megszervezésében arra törekszünk, hogy mindenki élni tudjon az információk szabad hozzáférését deklaráló állampolgári jogával, a speciális segítséggel élők is. Az információhoz és az azt hordozó dokumentumokhoz jutás útját e rétegek számára speciális csatornák kiépítésével könnyítjük meg.
A Digitális Esélyegyenlőség Terem kialakításával segíteni szeretnénk abban, hogy a digitális írástudás elsajátítása, az elektronikus eszközök megismerése, az internet kiterjedt használata minél szélesebb körben elérhető legyen.
A könyvtár földszintjén teljes körű akadálymentes környezetben fogadja látogatóit a legkorszerűbb gépekkel, digitális táblával felszerelt oktatótermünk. A csoportos informatikai foglalkozásoknak, adatbázis bemutatóknak, tematikus napoknak, egy - két hetes számítástechnikai tanfolyamoknak helyet adó terem a mozgáskorlátozottak számára kerekes kocsival is megközelíthető. Hallássérült használóink tájékozódását beépített jelerősítő indukciós hurok, látássérült látogatóinkat speciális vakolvasó szoftver alkalmazása segíti az információk megszerzésében.