Októberi program csemege
Az októberi program csemege összeállításával nem volt könnyű dolgunk, hiszen a múlt hónapban több mint 160 program valósult meg a HEVESTÉKA könyvtárakban.
Hiszen ha október, akkor Országos Könyvtári Napok. És ha Országos Könyvtári Napok, akkor az első, amely eszünkbe jut, a színesebbnél színesebb programok.
A Heves megyei Könyvtári Információs és Közösségi Helyein közel 80 program valósult meg az október 2-8. közötti időszakban. 
 
A rengeteg programra való tekintettel az októberben megszervezett programok sokaságából most – kivételesen - az első öt helyezettről számolunk be: 
 
 
1. helyezett: KönyvtárMozi 
A Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár HEVESTÉKA Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszerének egyik szolgáltatása. A KönyvtárMoziban a kistelepülésen élők a magyar filmkultúra alapvető értékeivel találkozhatnak.
A közösségi szolgáltatás célja, hogy a könyvtárak kisközösségei is részesüljenek a mozi élményében.
A belépés ingyenes, de feltétele a helyi könyvtári tagság.
A KönyvtárMozi honlapja ITT érhető el.
 
 
2. helyezett: Holden Rose író olvasó találkozó
Holden Rose (Kovács Attila) egy szakállas fickó, aki amikor épp nem ír, többnyire zenél és weboldalakat készít. Eléggé öreg, de nem jár még bottal. Az a fajta, aki mindig fekete pólót meg kockás inget venne fel, ha nem szólna rá a felesége. Volt már biztonsági őr, telefonos szupportos, kábelhúzó, katona, rendező, asztalos, rendszergazda, vokalista, kőművessegéd, zeneszerző, eladó, grafikus, újságíró, tanár, vágó, szövegíró, marketing izét is csinált… szóval mindig kitalál valamit. Aztán írt egy könyvet, az lett a címe: Sárkány kétszer, de nem kellett senkinek, úgyhogy írt még egyet. Aztán még egyet, majd még egyet, és 2017 szeptemberében már a hatodik detektív története jelent meg gyerekeknek a Howard Matheu különös esetei sorozatban.
 
 
3. helyezett: Tekergő zenekar
 
Az Egerszalóki Tekergő zenekar Magyarországi és határon túli magyar népzenét játszik. Fontosnak tartják, hogy a gyerekek minél hamarabb megismerjék és megszeressék népünk zenéjét. Kiemelt jelentőségű feladatuknak tartják, hogy a hátrányos helyzetű, illetve a fogyatékos gyerekekhez is rendszeresen eljussanak, fejlesztésüket elősegíthessék. Azt vallják, hogy "A zene legyen mindenkié".
 
 
 
4. helyezett: Galagonya Bábszínház

Bábszínházi előadások a legkisebbeknek.
A Galagonya Bábszínház egy utazó bábszínház, akik nép-, tündér- és állatmeséket játszanak. Hagyományos paravános technikával dolgoznak, közönségük elsősorban óvodás és kisiskolás gyermekek. A bábelőadásaikban szereplő csodálatos bábokat és díszleteket maguk tervezik és készítik el. Sok mesét dolgoztak már fel, ám van közöttük olyan is, mely sajátjuk.
 
 
  
5. helyezett: holtversenyben: Mesezenede; Illik, nem illik? Illemtan és Játsszunk színházat!
 
Mesezenede:


Óvodásoknak, alsó tagozatosoknak, családoknak.
Interaktív zenei foglalkozás sok mozgással, játékkal, mondókákkal, népmesével és kézművességgel. 
 
  
 
Illik, nem illik? Illemtan

Kis illemtan felső tagozatosoknak 
A technológiai fejlődésnek köszönhetően sokszor olyan helyzetbe kerülünk, melyekkel még nem találkoztunk, pl. hogyan írunk SMS-t vagy egy hivatalos személynek e-mailt? Az ezekre vonatkozó illemszabályok velünk együtt alakulnak. Nem is olyan egyszerű eligazodni az illemszabályok között, de mi megpróbáljuk!
 
 
Játsszunk színházat!


Árnyszínház mesékkel, Matilddal, kuflikkal, zene, tánc, móka, kacagás!
 
 
 
 
  
 
 
További sikeres programokat kívánunk mindenkinek, s játsszunk együtt egész évben a Könyvet a kézbe! közösségépítő játékban is! 


A novemberi téma: Egy kupac kufli
A hozzá ajánlott könyv: Pizsamaparti - pörgesd fel magad!
 
 
 
 
 
 
 

Bródy naptár

BRÓDY Hírlevél

Mindig naprakészen a Bródy Sándor Könyvtár legfrissebb híreiből!

Syndicate content

Fenntartónk

Eger város

Kapcsolat

Cím: 3300 Eger Kossuth L. utca 16.
E-mail: info@brody.iif.hu
Telefon: 36/516-595

Központi könyvtár nyitvatartás
hétfő: 13-18
kedd-péntek: 10-18
szombat: 10-16

További részlegeink nyitvatartása

Szakmai elismeréseink

 
 

 

 
 
 

 

Könyvtárközi kölcsönzés, online hosszabbítás

EBSCO eBooks

 

E'mese vár

Blogok

A Zenei Gyűjtemény blogja