Szakmai műhelynapot tartottak Demjénben az ország jeles könyvtári szakemberei

A KönvtárMozi szolgáltatás jegyében kétnapos tanácskozásnak adott otthont a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár Demjénben 2017. október 26-27-én. A program fő szervezője az Informatikai és Könyvtári Szövetség, támogatója a Nemzeti Kulturális Alap volt, résztvevői pedig a megyei könyvtárak vezetői és vezető munkatársai az ország minden szegletéből.
Magyarországon a megyei könyvtárak tevékenységi körében kiemelkedő szerepe van a Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszernek, és azon belül a KönyvtárMozi szolgáltatásnak, amelynek célja egyrészt a kulturális alapellátás részeként a magyar filmkultúra kiemelkedő értékeinek bemutatása a kistelepülésen élőknek könyvtári szolgáltatás keretében, másrészt olyan kulturális alapú közösségszerveződés segítése, amely együttes élményének a film világát tekinti.
A demjéni rendezvényen bemutatásra kerültek a legjobb gyakorlatok: a megyei bibliotékák munkatársai a szakmai kérdések megvitatásán túl bemutató foglalkozásokon is részt vettek. Az első nap délelőtjén konferencia-előadások hangzottak el: A cigányság kultúrájának szerepe önazonosságuk megőrzésében címmel Berki Juduit, szociológus; a Magyar Nemzeti Filmarchívum és a KönyvtárMozi együttműködési lehetőségeiről pedig Ráduly György a Magyar Nemzeti Filmarchívum igazgatója tartott előadást.
Délután a Csongrád megyei és a Heves megyei KönyvtárMozi projektbe kaptak bepillantást a résztvevők. A KönyvtárMozi színesen, szívesen Csongrád megyében előadásban Fodor Mónika a Csongrád megyei tapasztalatokról beszélt. A Pál utcai fiúk c. film élményalapú feldolgozása során Éljen a Grund! címmel a Bródy Sándor Könyvtárban innovációként kidolgozott társasjáték kipróbálására volt lehetőség. A FILM-EZ-ŐK, digitális történetmesélés a HEVESTÉKA könyvtárakban előadás után pedig Játsz újra! címmel videós trélereket készítettek a résztvevők A Pál utcai fiúk filmhez.
A második napon a mintegy hatvan résztvevő KönyvtárMozi élménytúrára indult, amelynek középpontjában a 3D filmezés állt Egerszalókon, Feldebrőn és Kisnánán.

Fotók: Bródy Sándor Könyvtár és Lénárt Krisztián

Kapcsolódó tartalmak
Kapcsolódó képgalériák: 

Bródy naptár

BRÓDY Hírlevél

Mindig naprakészen a Bródy Sándor Könyvtár legfrissebb híreiből!

Fenntartónk

Eger város

Kapcsolat

Cím: 3300 Eger Kossuth L. utca 16.
E-mail: info@brody.iif.hu
Telefon: 36/516-595

Központi könyvtár nyitvatartás
hétfő: 13-18
kedd-péntek: 10-18
szombat: 10-16

További részlegeink nyitvatartása

Szakmai elismeréseink

 
 

 

 
 
 

 

Könyvtárközi kölcsönzés, online hosszabbítás

EBSCO eBooks

 

E'mese vár

Blogok

A Zenei Gyűjtemény blogja