Könyvet a kézbe! avagy a komisz kölykök hónapja
A Könyvet a kézbe! közösségépítő játék keretén belül 2017.  szeptemberét a helyi komisz kölykök és zsenik birtokolták.
 
Ez a hónap arról szólt, hogy minden településen vannak olyan férfiak és nők, akik nyomot hagytak maguk után. Az ő komisz ifjú éveiket idézték fel a HEVESTÉKA településeken. Mert mindenkiben ott lakik a zseni. 
 
A szeptemberi programok közül csak néhányat sorolunk fel, a teljesség igénye nélkül.
 
 
Bekölce: Mindenkiben ott lakik a zseni
A bekölcei könyvtárban 2017. szeptember 22-én délután a meghívott vendég egy bekölcei lakos, Szecskó Józsefné Manci néni volt, aki az érdeklődőknek bemutatta gyönyörű hímzett, ristelt terítőit, melyekkel kedvet csinált, hogy mindenki saját maga is kipróbálhassa. Az előadásra nem csak felnőttek, de gyerekek is érkeztek. Nekik is nagyon megtetszett és szeretnének tovább gyakorolni, így újra találkoznak majd a könyvtárban. 
 
 
Szarvaskő: Találkozás a falu költőjével
 
2017. szeptember 20-án a szarvaskői könyvtárba sokan tértek be, hogy megcsodálhassák, megismerhessék Bottyán Judit verseskötetét. A kötetbemutatón a helyi költőnővel Dr. Löffler Erzsébet történész beszélgetett. A helyszínen lehetőség volt a kötetek dedikálására is. 
 
 
 
 
Bükkszenterszébet: Vers mindenkinek!
A program alkalmával a településünkön élő Szabó Julianna mutatkozott be verseivel. Mesélt arról, mikor kezdett el írni, hogyan születik meg egy-egy alkotása, mi vagy ki adja az ihletet. Több verset is meghallgattunk tőle, melyek mindannyiunk tetszését elnyerték. Egy kellemes délelőttöt töltöttünk el együtt, ahol nagyon jól éreztük magunkat! 
A hírt küldte: Nagy Anita, Bükkszenterzsébet
 
 
 
Domoszló: Találkozás a domoszlói ROAD zenekarral
A „Könyvet a kézbe” közösségépítő játék szeptemberi témája és mottója „Komisz kölykök, avagy mindenkiben ott lakik a zseni” volt.
A fent nevezett témában 2017. szeptember 28-án találkozót szerveztünk a településünk híres lakóival, személy szerint a ROAD zenekar 3 helyi illetőségű tagjával. A találkozóra a III. András Általános Iskola 7. és 8. osztályos diákjait invitáltuk, akik önfeledt másfél órát töltöttek a könyvtárban. A zenekar tagjai interaktív módon kölyökkori csínytevések sorait mesélték és adták elő meghívott vendégeinknek. Természetesen kézbe került a Mihasznák enciklopédiája című könyv is, melyet nagy élvezettel lapozgattak a diákok és felnőttek egyaránt.
A hírt küldte: Szarvas Angelika, Domoszló
 
 
Apc: Emese vár a komisz kölykökkel
Egy délután, amikor mesélünk egy történetet magunkról, de csak az mesél, akinek mesélő kedve van. Utána egy történet a Komisz kölykök kötetből, melyre figyelünk is meg nem is, mert közben a babzsákokon kell ugrálni és birkózni a fiúknak. Ők lesznek a jövő orvosai és tanárai, de most még izzadva kúsznak-másznak az összerakott székek alatt, tetején…  
Vidám délután volt. 
A hírt küldte: Kovács Tiborné, Apc 
 
 
Hevesaranyos: hihetetlen történetek, csínytevések
Meghívott vendégem kicsi községünk szülötte, aki jelenleg is itt él családjával. A falu életében képviselőként aktívan részt vállal, valamint egyéb társadalmi munkákban is lehet rá számítani és mind a mai napig szeret olvasni. 
A beszélgetés alkalmával gyermekkoráról mesélt a hallgatóságnak – megtudhattuk, hogy szinte minden csínytevésnek részese volt. A mai gyerekek számára hihetetlen történeteket mondott, hiszen az akkori években nem voltak telekommunikációs eszközök, játékokat is sokszor maguknak készítettek. Más volt a mindennapi élet és másképp zajlottak az ünnepek is. Említést tett a mára már feledésbe merült kisdobos, úttörő és KISZ-es életről is, amely szintén újdonság volt a nebulók számára.
A hírt küldte: Kaminiczki Attiláné, Hevesaranyos
 
 
 
 
 
Október témája: Őszi túrák
Október hónap könyve: Nagy Balázs (szerk.): Magyarország legszebb túraútvonalai
 

Bródy naptár

BRÓDY Hírlevél

Mindig naprakészen a Bródy Sándor Könyvtár legfrissebb híreiből!

Syndicate content

Fenntartónk

Eger város

Kapcsolat

Cím: 3300 Eger Kossuth L. utca 16.
E-mail: info@brody.iif.hu
Telefon: 36/516-595

Központi könyvtár nyitvatartás
hétfő: 13-18
kedd-péntek: 10-18
szombat: 10-16

További részlegeink nyitvatartása

Szakmai elismeréseink

 
 

 

 
 
 

 

Könyvtárközi kölcsönzés, online hosszabbítás

EBSCO eBooks

 

E'mese vár

Blogok

A Zenei Gyűjtemény blogja