MÁRCIUSI PROGRAMCSEMEGE A HEVESTÉKÁBAN
Márciusban intenzíven folytatódott a HEVESTÉKA Könyvtárakban a programszervezés, hiszen nagyon sok település egyeztetett programot a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár egyik másik munkatársával, melyeket még az első negyedévre kértek. Így nem csoda, hogy a márciusi programok közül bőven lehetett csemegézni. 
(Annyit előre elárulunk, hogy az első helyezettek között nagyon kevés, mondhatni iciri-piciri különbség volt.)
 
1. Hely: KönyvtárMozi 
A Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár HEVESTÉKA Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszerének egyik szolgáltatása. A KönyvtárMoziban a kistelepülésen élők a magyar filmkultúra alapvető értékeivel találkozhatnak.
A közösségi szolgáltatás célja, hogy a könyvtárak kisközösségei is részesüljenek a mozi élményében.
A belépés ingyenes, de feltétele a helyi könyvtári tagság.
A márciusi vetítések legnépszerűbb filmje, mely egyben kapcsolódik a Könyvet a kézbe! közösségépítő játék márciusi témájához is, s melynek mottója Bújjunk össze!: Meseautó (alkotó: Gaál Béla)
A KönyvtárMozi honlapja ITT érhető el.
KönyvtárMozis hírek a weben: 
 
2. Hely: Mesekosár
A gyermekeket a hagyományos magyar mesemondással és a magyar népmesék világával megismertető komplex programsorozat. Mesék, játékok, kézművesség.
 
A márciusban leszervezett mesekosár foglalkozások száma majdnem az első helyen végzett, csak egy kevésen múlt, hogy nem mellőzte el a KönyvtárMozis vetítéseket. S ugyan így a harmadik helyezett is csak milliméterekkel maradt le:  
 
3. Hely: Játsszunk színházat!
Árnyszínház mesékkel, Matilddal, kuflikkal, zene, tánc, móka, kacagás!
 
Játsszunk színházat! hírek a weben: 
 
 
Azokhoz a településekhez, akik eddig igénybe vették a KönyvtárMozi szolgáltatást Heves megyében, az idén is több település csatlakozik, hiszen időről időre egyre több KSZR tagunk jelzi, hogy szeretnék, ha a településük könyvtárában ők is teret adhatnának a mozi élményének, s havonta egy alkalommal nekik is lehetőségük lenne levetíteni egy-egy filmet a falu lakosainak.
Felmerül tehát a kérdés, hogy vajon a következő hónapban ismét a KönyvtárMozi birtokolja majd – a KönyvtárMozi Plusz segítségével - az eddig megszokott első helyezést? Kiderül a következő hónap eleji programcsemegéből! 
 
Addig is, sikeres programokat kívánunk mindenkinek, s játsszunk együtt egész évben a Könyvet a kézbe! közösségépítő játékban is! 

Az áprilisi téma: Ki a szabadba! 
A hozzá ajánlott könyv pedig: Christina Freiberg: 500 kerti ötlet
 
 
 
 
 
 
 


Bródy naptár

BRÓDY Hírlevél

Mindig naprakészen a Bródy Sándor Könyvtár legfrissebb híreiből!

Fenntartónk

Eger város

Kapcsolat

Cím: 3300 Eger Kossuth L. utca 16.
E-mail: info@brody.iif.hu
Telefon: 36/516-595

Központi könyvtár nyitvatartás
hétfő: 13-18
kedd-péntek: 10-18
szombat: 10-16

További részlegeink nyitvatartása

Szakmai elismeréseink

 
 

 

 
 
 

 

Könyvtárközi kölcsönzés, online hosszabbítás

EBSCO eBooks

 

E'mese vár

Blogok

A Zenei Gyűjtemény blogja