Regisztráljon honlapunkon!

Könyvtárunk megújult weboldala küllemében és szolgáltatásaiban is korszerű portál, amely folyamatosan magas színvonalon biztosítja a könyvtári online tájékoztatást. Az új portálon lehetőség van a kölcsönzések megtekintésére. Ehhez a következő lépéseket kövessük:

1. Felhasználói regisztráció:
A regisztráció a honlap jobb felső sarkában az új fiók létrehozása linkre kattintva történik. Tetszőleges felhasználónév és az e-mail címünk megadása után pár másodperc múlva elektronikus levélben automatikusan generált jelszót kapunk. A levélben található linkre kattintva, a honlapra belépve a jelszót megváltoztathatjuk.

2. Az olvasójegy regisztrációja:
A sikeres felhasználói regisztráció után a jobb oldalsávban megjelenik az olvasójegy regisztráció link, ahol meg kell adni a

  • nevünket
  • az olvasójegyünk vonalkód számát (5 karakter hosszú számsor, az olvasójegyen a vonalkód alatt található),
  • a jelszót (alapértelmezetten az ön születési hónapja és napja, pl. 0521),
  • a kölcsönzési helyeknél pedig a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtárat kell beállítani (ez az alapértelmezett beállítás).

A létrehozás gombra kattintva menthetjük beállításainkat.

3. Kölcsönzések:
A sikeres olvasójegy regisztráció után a jobb oldalsávban részlegenként bontva jelennek meg kölcsönzéseink. A részletes olvasói adatok linkre kattintva kilistáztathatjuk, hogy

  • milyen dokumentumok, milyen kölcsönzési határidővel vannak nálunk,
  • valamint az esetleges tartozásainkról is információt kaphatunk.

4. Hosszabbítás:
A kikölcsönzött könyveket egyszer online is meghosszabbíthatjuk. Ehhez kattintsunk a részletes olvasói adatok linkre, ahol részlegenként csoportosítva láthatjuk kölcsönzéseinket.
A sorok melletti jelölőnégyzetbe kattintva jelölhetjük ki a hosszabbítani kívánt dokumentumokat, majd az oldal aljára görgetve nyomjuk meg a Kijelölt kölcsönzések hosszabbítása gombot.
A hosszabbítás sikeréről egy zöld sávban kapunk üzenetet, a kiválasztott dokumentum mellett pedig már az új kölcsönzési határidőt láthatjuk.

Észrevételeiket várjuk az új hozzászólás linkre kattintva, kommentekben. További kérdéseikkel forduljanak bizalommal az olvasószolgálatos kollégákhoz.

Kapcsolódó tartalmak
Kapcsolódó videók: 

Bródy naptár

BRÓDY Hírlevél

Mindig naprakészen a Bródy Sándor Könyvtár legfrissebb híreiből!

Syndicate content

Fenntartónk

Eger város

Kapcsolat

Cím: 3300 Eger Kossuth L. utca 16.
E-mail: info@brody.iif.hu
Telefon: 36/516-595

Központi könyvtár nyitvatartás
hétfő: 13-18
kedd-péntek: 10-18
szombat: 10-16

További részlegeink nyitvatartása

Szakmai elismeréseink

 
 

 

 
 
 

 

Könyvtárközi kölcsönzés, online hosszabbítás

EBSCO eBooks

 

E'mese vár

Blogok

A Zenei Gyűjtemény blogja