Friss szelek, fényes szelek fújnak...

A Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár a Magyar Nemzeti Levéltár Heves Megyei Levéltárával és a Dobó István Vármúzeummal közösen emlékkiállítást és ismeretterjesztő rendezvénysorozatot szervez az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából. Célunk, hogy méltóképp megemlékezzünk az évfordulóról, s a széles érdeklődő közönség számára érthető módon bemutassuk az 1956-os forradalom és szabadságharc egri és Heves megyei történéseit.

A kiállításon bemutatjuk azokat a tárgyi és írásos emlékeket, amelyekkel szemléletesen megjeleníthetők ’56 eseményei, szereplői, helyszínei. Látványos installációkkal (mozi, könyvtár, életképek) kívánjuk feleleveníteni az 1950-es éveket, illetve a forradalom előtti , alatti és utáni időszakokat is.

A kiállítás és a hozzá szervesen kapcsolódó ismeretterjesztő rendezvénysorozat hiánypótló: ilyen átfogó, a város kulturális intézményeit magába ölelő, több korcsoportot megszólító bemutatása ennek a kiemelkedő történelmi eseménynek még nem volt a hevesi megyeszékhelyen. A személyes emlékeket is felelevenítő eseménysorozat maradandó élményt fog nyújtani minden korosztály számára.

Tekintse meg virtuális kiállításunkat!


Bródy naptár

BRÓDY Hírlevél

Mindig naprakészen a Bródy Sándor Könyvtár legfrissebb híreiből!

Fenntartónk

Eger város

Kapcsolat

Cím: 3300 Eger Kossuth L. utca 16.
E-mail: info@brody.iif.hu
Telefon: 36/516-595

Központi könyvtár nyitvatartás
hétfő: 13-18
kedd-péntek: 10-18
szombat: 10-16

További részlegeink nyitvatartása

Szakmai elismeréseink

 
 

 

 
 
 

 

Könyvtárközi kölcsönzés, online hosszabbítás

EBSCO eBooks

 

E'mese vár

Blogok

A Zenei Gyűjtemény blogja